Министърът на въоръжените сили Себастиен Лекорню каза, че Франция, като демократична

...
Министърът на въоръжените сили Себастиен Лекорню каза, че Франция, като демократична
Коментари Харесай

Франция заяви, че не може да забрани на гражданите си да се бият за Украйна

Министърът на въоръжените сили Себастиен Лекорню сподели, че Франция, като демократична страна, не може да забрани на своите жители, които не са военни, непринудено да отидат в Украйна, с цел да се бият на страната на Киев.

" Има французи, цивилен лица, които отидоха да се бият в украински униформи. Но ние, като демократична страна, не можем да им забраним ", сподели министърът в изявление за телевизионния канал LCI. Той акцентира, че забрана не може да бъде наложена, в случай че жителите не са кадрови военни и нямат връзки с френските военни институции.

Така Лекорню разяснява известието на съветското министерство на защитата за унищожаването на няколко десетки френски наемници в Харков. Френският министър на отбраната смята това изказване за двусмислено. Според Лекорню задачата е да се сътвори усещането, че френски военни вземат участие в боевете на страната на Киев в Украйна, и да насърчи „ описа за съучастничество “ на Париж в спора.

По-рано, на 18 януари, в изказване, предадено от Ройтерс и Агенция Франс Прес, френското външно министерство съобщи, че страната няма наемници в Украйна или където и да е другаде. 

Министерството на защитата на Русия заяви, че неговите въоръжени сили са нанесли високоточен удар по пункта за краткотрайно разполагане на задгранични бойци в Харков, като по-голямата част от наемниците са французи. В резултат на удара бяха убити повече от 60 бойци и над 20 бяха ранени, напомня ТАСС.

Инфо: ТАСС

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР